Kuvavertailussa Lumia 1020 & 930

1020 auringonlasku

Auringonlasku Helsingin Lauttasaaressa helmikuun alussa kuvattuna omalla Lumia 1020-puhelimella. Olen ollut puhelimen 41 megapikselin kuvanlaatuun erittäin tyytyväinen. Käsittelen kuvia minimaalisen vähän, ja vain kännykän omalla softalla. Tykkään että ”luomukuva” on epärealistisen näköiseksi käsiteltyä parempi. Sunset in Lauttasaari, Helsinki in the beginning of February. Taken with my Lumia 1020. I have been extremely satisfied with to 41 megapixels picture quality. I seldom edit my pictures at all, and even then only with the phones own software. I prefer natural looking, ”organic” pictures to those with unrealistic colours. ©Johanna Suomela 2015

930 auringonlasku

Tässä on prikulleen sama kuva otettuna testikäytössä olleella Lumia 930 -puhelimella. Kamerassa on 20 megapikseliä. This is the same picture taken with a Lumia 930 – with a 20 megapixel camera. ©Johanna Suomela 2015

1020 Lauttasaari sunset

Tässä taas Lumia 1020. This is another Lumia 1020 picture. ©Johanna Suomela 2015

930 sunset Lauttasaari

Ja tässä sama kuva Lumia 930:llä kuvattuna. Näin pienessä kuvatiedostossa eroja ei juuri huomaa, muuten kuin sävylämpötilassa. The same picture with Lumia 930. The only difference that can be seen in these small files is in the colour temperature. ©Johanna Suomela 2015

1020 Eteläranta

Lumia 1020 -kuva Helsingin Etelärannasta helmikuisena talviaamuna. Lumia 1020 picture from Eteläranta, Helsinki. Taken on one winter morning in February. ©Johanna Suomela 2015

930 Eteläranta

Lumia 930 -kuva Helsingin Etelärannasta. Pahoitteluni että horisontti on hiukan vinossa. The same picture with Lumia 930. My apologies, the horizon is not straight. ©Johanna Suomela 2015

1020 vene puun alla

Lumia 1020 -iltakuva Lauttasaaresta. Koska tykkään kuvata still-kuvia, en videoita, täytyy todeta että näillä molemmilla saa aikaan hyvänlaatuisia kuvia. 1020:n parasta antia onkin juuri kuvaamista helpottava , lisäakun sisältävä kamerakahva, johon jalustan saa tarvittaessa kiinni. Kameragripin avulla puhelimesta saa kuvaustilanteessa tukevan ja lipsumattoman otteen. Ilman sitä olisi moni kuva jäänyt ottamatta. Ja jos joskus haluan tapetoida olohuoneen seinän omalla luontokuvallani, isomman kuvatiedoston resoluutio riittää siihen. Because I prefer still pictures over video, the camera quality looks almost equally good – when small picture files are used. In Lumia 1020 I especially like the robust feel of camera grip. It allows a firm grasp of the phone, the inbuilt battery gives extended shooting time – and there is also the fitting for a tripod. The truth is, without camera grip I would have taken less pictures. And if I some day want to cover my living room wall with a wallpaper made from my own picture, it can be done. ©Johanna Suomela 2015

930 vene puun alla

Sama kuva lumia 930:llä kuvattuna. Kuten näistä pienistä kuvatiedostoista näkee, myös Lumia 930 tuottaa hyvänlaatuisia kuvia. Parhaimmillaan se kuitenkin lienee videokuvauksessa. Mutta se onkin sitten toinen tarina. As you can see, also Lumia 930 produces good quality pictures. Though it might be even better in terms of shooting high quality videos. But that is a different story. ©Johanna Suomela 2015