Suomen juhlavuoden kukkateko

karkkila Vaskijarvi kukkapelto

Karkkilassa Hongiston kartanon mailla viljelevä Mikko Kotamäki on ansainnut kutsun itsenäisyyspäivänjuhliin. Hän on tehnyt upean kulttuuriteon kylväessään ison pellon täyteen jumalaisen kauniita kukkia. 

Kävin lauantaina 29.7. ihailemassa peltoa, ja jaoin muutaman kuvan Facebookissa. En voinut kuvitellakaan millainen ”somakohu” kuvista syntyisi. Tätä kirjoittaessani kuvilla on tykkäyksiä on yli 2000, ja kuvia on jaettu yli 100 kertaa. Ihailevia kommentteja on tullut kymmeniä, moni kyselee koordinaatteja tuon kauniin pellon nähdäkseen.

Kukkapellosta on tullut Karkkilan vetovoimaisin ja kiinnostavin kesäkohde.

Ja kaunis se onkin.

Pellossa kukkivat eriväriset ruiskaunokit ja hunajakukat. Eriväriset, -muotoiset ja -lajiset unikot hehkuvat auringon kanssa kilpaa.

En ole eläissäni nähnyt mitään yhtä kaunista. Ja jotain sentään minäkin olen nähnyt.

Karkkila Vaskijarvi kukkapelto unikko

Karkkila Vaskijarvi kukkapelto

Karkkila Vaskijarvi kukkapelto

Karkkila Vaskijarvi kukkapelto

Huomaavaisuus on pieniä tekoja

Jos haluat nähdä tuon kauniin pellon, annan sinulle osoitteen.

Koska kukkaniitty on kylvetty tuottamaan iloa meille kaikille, kunnioitathan käydessäsi alueen asukkaita ja kesämökkiläisiä.

Älä jätä autoa tielle, äläkä vaaranna liikennettä. Tie on kapea ja mutkainen, ja pellon puoleisella pientareella on vain pieni levennys johon muutama auto kerrallaan mahtuu. Fiksu pysäköi läheiselle kierrätyspisteelle, eikä aiheuta vaaratilanteita kapealla tiellä. Kierrätyspiste sijaitsee pellosta vähän matkaa Läyliäisiin päin.

Kaikkein fiksuin lähimatkailija menee fillarilla ja nautiskelee kiireettömästi jo ennen kukkaniittyä kauniista maaseudusta Pikkupässin pyöräilytiellä välillä Hyvinkää – Karkkila.

Ethän kuitenkaan aja ojaan millään kulkupelillä, sinnekin on jo kuulemma joku kukkia tuijottaessaan täräyttänyt!

Kunnioitathan myös kauneutta, ethän tallo kasveja tai poimi kukkia. Maljakossa kukista on vain lyhyt ilo, pellossa ne kukkivat pidempään ja useammalle.

Pellossa kukoistaessaan kukat ovat myös ekosysteemimme tärkeiden pölyttäjien elintärkeää ruokaa.

Karkkila Vaskijarvi kukkapelto

Osoite ja retkivinkkejä

Pelto on tien 134 varrella, osoitteessa Läyliäistentie 562, 03600 Karkkila, ja se löytyy koordinaateista 60.567854, 24.319099

Kahvi- ja jäätelökissoille tiedoksi, että muutaman kilometrin päässä pellosta Läyliäisiin päin on paikallisen kyläyhdistyksen talkoovoimin ylläpitämä kahvila. Kahvila on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11 – 16 elokuun loppuun asti, mikäli kahvilaisäntiä ja -emäntiä riittää. Kahvilaa pidetään yllä  talkoovoimin ja näin kerätään rahoitusta kylän kehittämiseen. Tarjolla on kahvia, pullaa, jäätelöä ja virvokkeita. Kahvila sijaitsee Kyläaitassa, osoitteessa Läyliäistentie 791, Vaskijärven kylä, Karkkila.

Ja jos lähdet matkaan pidemmän matkan takaa, ja haluat majoittua lähistöllä, kysy ihmeessä aamiaismajoitusta Lempistön tilan romanttisesta aitasta.

Menovinkit antoi karkkilalainen Anneli Laitinen-Felber. Kiitos Anneli! ❤

Karkkila Vaskijarvi kukkaniitty

Ethän käytä tämän artikkelin kuvia luvatta?

Copyright © 2017 Johanna Suomela. All rights reserved.

Kiitos ruudun sille puolelle että luit! ❤

Tykkäämistaloutta ja seurantamahdollisuuksia:

Facebook | Instagram | Twitter | Blogit