Tarina maastokenkänaisten ystävyydestä

Aletch

Internet on ihmeellinen maailma. Sen avulla pääsee hetkessä toiselle puolelle maapalloa. Niin paratiiseihin kuin helvetteihinkin.

Internetin syövereissä voi sylkeä sammakoita, heitellä tikareita käännettyihin selkiin – tai rakentaa ystävyyssuhteita.

Reilu vuosi sitten löysin Internetistä ihmisen, jonka kanssa tunsin välittömästi voimakasta yhteenkuuluvuutta. Tapamme havainnoida maailmaa kameran linssin läpi oli samankaltainen, kuin myös tyylimme purkaa kokemamme sanoiksi.

Olin juuri alkanut kirjata omia luontomatkailukokemuksiani blogiini, ja tunsin itseni maisemaonnellisena maastokenkänaisena hard-core -travellereiden, elämäntapanomadien ja reppuselkäseikkailijoiden joukossa välillä hieman oudoksi linnuksi. Mutta Maailman äärellä -blogin Heidin kanssa ymmärsimme maisemaonnellisina luontomatkailijoina heti toisiamme. Täydellisesti.

Matkailemme lomillamme, ja haluamme nukkua myös yömme hyvin. Nukkuminen meiltä onnistuu tarvittaessa kyllä myös teltassa, erämökin saunan eteisessä, tai vaikka taivasalla kreikkalaisen sataman betonilaiturilla. Mieluiten nukumme kuitenkin kivassa hotellissa, jossa maittavan aamiaisen jälkeen nyöritämme maastokengät jalkaamme, ja muuntaudumme seikkailijoiksi – illankoittoon asti.

BettmeralpFB808 3052

Tammikuussa olin viettämässä juuri tuollaista patikkapäivää, kun Heidi lähetti sähköpostia.

Sain tänään (omasta mielestäni) hyvän idean. Ja tapani mukaan en osaa jäädä sulattelemaan ajatusta vaan hihkun sen heti ilmoille.

Ajatus lähti kahdesta asiasta, siitä, kun lauseesi ”tee sitä mitä rakastat” kaikuu mielessäni ja sinun saama lukijaryöppy, kun olet saanut jaettua tekstejäsi oikealla kanavalla.

Patagoniassa (taas) ymmärsin, mitä minä todella rakastan. Luontoa, luonnossa liikkumista, matkustamista, kuvaamista. Näitä Suomen luontoon ja retkeilyyn Suomessa liittyviä sivustoja Facebookissa alkaa jo olla useitakin, mutta en ainakaan yhtäkkiä keksinyt yhtään sellaista Fb-sivua, joka keskittyisi retkeilyyn ulkomailla. Niinpä ajattelin, että sellainen pitäisi olla, ja tulit heti mieleeni. ❤

Olethan nytkin retkeilemässä maailmalla. Ja minullakin kaikki Patagonia-retket odottavat oikeaa kirjoittamishetkeä…

Luin viestiä lounaalla, heiveröisen wifin voimin. En saanut näpyteltyä innostuksesta tärisevin sormin muuta kuin: ”LOISTOIDEA!!!”

Hyvätkin ideat joutuvat joskus odottamaan toteutustaan, ja vihdoin sunnuntaina Internetin digitaaliseen kohinaan tupsahti Facebookin suomenkielinen ryhmä ”Päiväpatikoimassa maailmalla”.

Ryhmä on tarkoitettu luontoihmisille, jotka haluavat ulkomaanreissuillaan seikkailla luonnossa, tehdä päiväretkiä, nähdä kauneutta ja silti nukkua yönsä mukavasti.

Tässä Facebook-ryhmässä voit kysellä vinkkejä muilta luontomatkailijoilta sekä vinkata/linkata tarinoita ja kuvia luontokohteista ja päiväpatikoinneista.

Luonnossa liikkumalla kohollaan oleva verenpaine ja syke alenevat ja lihasjännitys vähenee. Vastustuskykyä parantavien valkosolujen määrä veressä nousee ja stressihormoni kortisolin määrä vähenee. Stressi lievenee ja olo kohenee.

Jos rakastat luontoa ja etsiydyt lomillasi mieluiten patikkapolkuja pitkin stressiä purkavien unohtumattomien luontoelämysten pariin, tule mukaan vauhdikkaasti kasvavaan joukkoomme! 

Facebook-ryhmämme löydät täältä. Tule mukaan ja inspiroidu ❤

P.S. Olet myös lämpimästi tervetullut jos haluat vain virtuaalimatkailla maailmalla ryhmään jaettavia upeita patikointijuttuja lukemalla. Tarjolla enimmäkseen paratiiseja. Sammakoiden suusta livauttelu ja tikareiden heittely on ryhmän säännöissä kielletty. Suurella varmuudella tästä ryhmästä löytyy samanmielisiä, luontoa rakastavia ulkoilmaihmisiä. Ties vaikka uusia (virtuaali)ystäviä?

Aletch Glacier

Ilahtuisin jos seuraisit retkiäni myös Facebookissa.

Kuviani löydät Instagramista ja Twitteristä.

Blogiani voit seurata myös Blogit.fi -palvelussa.

Ethän käytä kuviani ilman lupaani.

Copyright © 2017 – 2023 Johanna Suomela. All rights reserved.