Talven ihmemaassa

Suomen talven voivat joskus  usein olla synkkiä.

Silloin pitää etsiä lohtua siitä taivaanrannan hennoimmastakin valoilmiöstä, joka todistaa että aurinko paistaa jossain.

Kaareutuvat oksat

Ulos lähtemällä synkistelyynkin taipuvaisten olo helpottuu.

Nuoriso-osasto

Eräänä pitkän roospuuttokauden jatkona olleena tammikuisena sunnuntaina maisema oli kostean lumipyryn jäljiltä harvinaisen kaunis. Kostea lumi oli pitsittänyt puut. Lunta ei ollut paljon, mutta se oli asettunut oksille näyttävästi.

Lumiset puut

Puin lämpimästi päälle ja lähdin Suomiretkelle Lauttasaareen. Paikkaan josta on tullut vuosien saatossa tuttu ja rakas. Aikoinaan asuin saarella kolmessa eri osoitteessa, ja rakastuin sen rantoihin ja luontoon, joka odottaa joka kolkassa ihan pikkumatkan päässä ulko-ovelta. Lauttasaaren rannoilla voi juosta melkein kymmenen kilometrin rengaslenkin, saarelta poistumatta.

Aurinko ei tosin tällä reissulla paistanut, mutta länsirintamalla kajastava pieni ja kapea vaalea kaistale antoi toivoa. Jossain se paistaa. Vielä täälläkin. Kenties jo huomenna?

Sydämellinen uimakoppi

Heijastus

Kaarevan männyn juurella

Pieni pala valoa

Joutsenet

Kinttupolku

Nousuvesi

Vesi nousi maalle

Moni tuntee Toscanan kukkulakaupungit paremmin kuin oman lähiympäristönsä.

Mikäli haluat lähteä löytöretkeilemään lähiseudullesi, annan sinulle vinkin. Löysin jo vuosia sitten jokaiselle luonnonystävälle tarpeellisen sivuston, joka pullistelee mainioita retkikohteita kauniissa Suomessamme – osa ihan nurkan takana. Osa pikkumatkan päässä omalta ulko-ovelta.

Jos nykyisen kotimetsän Kauniaisten Kasavuoren hiidenkirnut lymyilevätkin piilossaan, löydän osoitteesta www.retkipaikka.fi monta uutta kirnua. Ja paljon muuta. Kenties sinäkin olet sen jo löytänyt?

Yhdellä klikkauksella on löydettävissä aitoja luontoelämyksiä jotka eivät maksa enempää kuin niiden ihailuun käytetyn ajan ja mahdolliset matkakulut.

Parhaat hetket odottavat lähellä.

Ethän käytä tämän artikkelin kuvia luvatta?

Copyright © 2017 Johanna Suomela. All rights reserved.

Kiitos ruudun sille puolelle että luit!

Tykkäämistaloutta ja seurantamahdollisuuksia:

Facebook | Instagram | Twitter | Blogit