RunFestin hääpukujoukkueen tarina

On upeaa seistä juoksutapahtuman lähtöviivalla numerolappu rinnassa.

Tänä vuonna huomasin että vielä hienompaa on seistä numerolappu rinnassa – häämekko päällä.

Mikä pähkähullu ajatus, mutta juoksun jälkeen googlettamalla selvisi, ettei suinkaan ainutlaatuinen. Alttarilta karanneet morsmaikut ovat esiintyneet hyväntekeväisyystarkoituksissa ympäri maailman.

Työnantajani Bisnode Finland on tarjonnut meille lukuisia mahdollisuuksia ulkoiluttaa numerolappuja juoksutapahtumissa pitkin Helsinkiä. Vuosien varrella on juostu niin Helsinki City Marathon kuin puolimaraton Helsinki City Run, jälkimmäinen useampaan kertaan. Midnight Runin öisellä kympilläkin on käyty. RunFestissä olimme mukana kolmatta kertaa.

Järjestäjän oman luonnehdinnan mukaan ”RunFest on elämyksellinen työhyvinvointitapahtuma, joka yhdistää hyvän, huvin ja urheilun. RunFestiin kuuluu kaikenkuntoisille sopiva 5 x 4,2 km puolimaratonviesti kävellen tai juosten ja työporukan yhteinen illanvietto ja hauskanpito piknikhengessä. Osallistumismaksuista lahjoitetaan varoja hyväntekeväisyyteen.”

RunFest

Viime vuonna verenmaku suussa tosissamme juostessamme heitimme juoksun jälkeisellä piknikillä ilmaan ajatuksen: Mitäpä jos ensi kerralla pukeudutaan ja pidetään ihan oikeasti hauskaa?  4,2 kilometriä on niin lyhyt matka, että siitä suoriutuu vaikka ämpäri päässä.

No tottakai! Tämähän on RunFEST, tehdään jotain ihan muuta kuin tähän asti.

Lyödään leikiksi, juostaan hymy huulilla ja ilahdutetaan myös muita.

Taianomainen sattuma ja ”Aina juhlitaan kun on aihetta” -asenne oli tuonut haltuuni monta vuokrauskäytössä aiemmin ollutta morsiuspukua. Hankin ne edullisesti viihdekäyttöön, kuninkaallisten häiden katseluasuksi kepeisiin kesäjuhliin. Niissä oli jo ehditty keekoilla läpi niin Englannin kuin Ruotsinkin kuninkaallisten häiden televisiolähetykset – prinsessakakkua syöden ja kuplajuomilla skoolaten.

Koska elämästä pitää nauttia, ei sitku vaan nyt.

Kukaan viisihenkisestä alttarilta karanneiden joukkueestamme ei ennakkoon tiennyt minkälaista olisi juosta morsiuspuvussa.

Kukaan meistä ei ole niin tuulellakäyvä että moinen olisi aikoinaan tullut edes mieleen.

Niinpä meitä vähän jännitti ennen lähtöä.

Kuinka kaikkien näiden strassien, helmien, paljettien, tyllin ja laahusten kanssa juoksu sujuisi? Ovatko mekot riekaleina ja polvet vereslihalla maalissa? Alkaako sataa?Pudottaako tumma pilvi päälle vesikuuron, jonka jälkeen mekko painaa kymmenen kiloa?

Pääsemmekö lainkaan maaliin, vai astuuko joku reitillä helmalle ja jäämme puolialastomina värjöttelemään Kaivopuiston lehmusten katveeseen?

RunFest

Huoli ei ollut täysin tuulesta temmattu. Joku todella astui laahukselleni, ja Mattolaiturin ylämäessä tuuli toi hunnun silmille – ja olin vähällä kompastua omiin helmoihini. Mutta sitä pelättyä sadetta ei saatu.

Reitillä saimme osaksemme huikeaa tsemppausta, iloisia hymyjä ja muutaman juoksukosinnan.

RunFest

Juoksun jälkeen (ja ihan pikkuisen ennenkin, jännityksen laannuttamiseksi) skoolailimme pikniktelttaan ruoan kyytipojaksi tilatulla viinillä.

RunFest

Saimme poseerata lukuisille kuvaajille – joista yksi oli RunFestin kuvaaja Sami Vaskola. Sami on ottanut ylintä virallista, Mika Renholmin ottamaa joukkuekuvaa lukuunottamatta kaikki muut.

Helmoja pidellen emme juosseet omia ennätyksiämme, emmekä voittaneet punaisten ruusujen morsiuskimpullamme viestikapulakilpailua. (kuva Erja Fasta)

RunFest

Mutta Kauppalehden juttuun me pääsimme.

Juoksun jälkeen 0limme hikisiä mutta onnellisia. Mikä mahtava joukkue! Mikä huikea elämys! Ja mikä huikea yleisö!

Juoksun jälkeen jäi erityisen hyvä mieli siitä, että tällä tapahtumalla kerättiin varoja hyväntekeväisyyteen.

Jokainen juostu kilometri kartutti jonkun allamainitun hyväntekeväisyysjärjestön kassaa.

Kohteina olivat tänä vuonna:

Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö

Baltic Sea Action Group

Crisis Management Initiative

Tukikummit-säätiö

John Nurmisen Säätiö

Juoksun päätteeksi jäi myös hyvä mieli siitä, että kukaan ei kaatunut, kenenkään mekko ei revennyt – saati pudonnut päältä.

Kuka tietää josko mekkojengi olisi mukana myös jossain tulevassa juoksutapahtumassa?

Kiitos ihanat kanssakarkaajat, mahtavat heittäytyjät ja ideanikkarit Marika Markkanen, Heidi Michelsson, Maarit Pirinen ja Teija Marttinen!

Kiitos avustanne morsiusneidot Tiina ja Emilia! Kiitos Pär ja Bisnode!

Kiitos myös kaikille meitä kannustaneille, kevensitte jalkojamme!

Kiitos RunFest!

Näkemiin ensi vuonna?

Tämän artikkelin kaikki kuvat morsiuskimppukuvaa lukuunottamatta ovat RunFestin virallisia tapahtumakuvia, ja niiden käyttöön tässä blogissa on saatu lupa. Morsiuskimppukuvan otti Erja Fasta.

Satoja juoksukuvia iloisesta juoksutapahtumasta löytyy RunFestin Flickr – kuvatililtä, sinne pääset tästä.

RunFest Helsinki -juoksutapahtuma juostiin 25.8.2016.