Laatuvinkkejä Lontooseen

”Kun on kyllästynyt Lontooseen, on kyllästynyt elämään; sillä Lontoossa on kaikkea mitä elämä voi tarjota”

Lontoo on maailman ihanin kaupunki. Siellä on kaikkea mitä ihminen voi maailmalta toivoa: Eloisaa kaupunkielämää, upeita ajanvietemahdollisuuksia, ja maailman hienoimmat puistot.

Lontoon ravintola- ja hotellitarjonta tyydyttää myös vaativamman matkailijan hurjimmatkin toiveet. Vuonna 2016 siellä on peräti 63 yhden tai kahden Michelin -tähden ravintolaa.

Nyt kun punnan kurssi on alhaalla ja matkailu Isoon Britanniaan on suuressa nosteessa, en voi olla suosittelematta kahta kohdetta, jotka tekivät vaativaan matkailijaan lähtemättömän vaikutuksen:

Galvin at Windows – ravintola

Lähes tajunnanräjäyttävä Galvin at Windows on piilotettu ovelasti persoonattoman Hilton on Park Lane -hotellin 28:een kerrokseen. Toisaalta sijainnin ymmärtää.

Hilton on Park Lane

453 ravintolan alapuolella sijaitsevaa hotellihuonetta tuo mukanaan elämysjanoista turistivirtaa, ja 28:n kerroksen 360 asteen näköalat ympäröivään Lontooseen ovat päätähuimaavat.

Galvin_at_the_Windows_20140718_20_43_47_Pro

Galvin_at_the_Windows_20140717_22_56_40_Pro

Galvin_at_the_Windows_20140718_20_58_00_Pro

Ruoka on taattua Michelin-tasoa – mutta palvelu – sen veroista ei kohtaa edes ihan joka vuosi.

Auringon painuttua mailleen, alkudrinkit baarissa nautittuamme, siirrymme pyöreään illallispöytään.  Illastaessamme Buckinhamin palatsin puolella tunnen itseni lähes kuninkaalliseksi. Koko ajan paikalla on joku, valmiina palvelemaan. Huippuruoan tarjoilu sujuu kuin tanssi. Tarjoilijat toimivat yhteen kuin kuviokelluntaryhmä. -Ja vaikka salihenkilökuntaa on paljon, palvelu on silti tyylikkään huomaamatonta. Vaikka kaikki toiveet huomioidaan ja huomataan, olo ei silti tunnu kiusaantuneelta.

Koska myös tunnelma on huippuluokkaa, nautitaan illallinen kynttilänvalossa. Siksi tässä ei ole mukana kuvia nautituista annoksista. Mutta uskokaa. Myös ruoka on äärettömän hyvää: suussasulavaa, herkullista, jokaisen siitä maksetun punnan arvoista. Ja se ei ole ihan vähän.

Majoitumme illallisen päälle Hilton On Park Lane -hotellissa, ja se on ihan ookoo. Maisema puiston puoleisesta perushuoneesta Hyde Parkiin on kaunis.

HiltonOnParkLane_20140718_07_53_49_Pro

Lisää maksamalla olisi päässyt korkeammalle, ja samalla vaikuttavampien näköalojen ääreen.

Tässä osoitteessa maksoimme kuitenkin mieluummin mieleenjäävästä illalliselämyksestä.

HiltonOnParkLane_20140719_21_10_31_Pro

Hilton on Park Lane sijaitsee Hyde Parkin ja Green Parkin välissä, huoneet alkaen 360 €.

Mutta tuossa hintaluokassa on tarjolla paljon mieleenpainuvampiakin majoituspaikkoja.

Sisälläni asuva pieni putiikkihotellihaukka rakastaa hotelleja, joissa on luonnetta ja jotain spesiaalia. Juuri sellaisia kuin

The Ampersand Hotel

Ampersand on kaunis, tyylikäs ja yllätyksellinen. &-merkkileikeissään elämyksellinen.

Jo ulko-ovella tulijaa tervehditään ”Hello & Welcome”. Kekseliäitä ja ilahduttavia sanapareja on kaikkialla.

Ampersand_20150703_15_08_39_Pro

Hotelli kuuluu suuresti tykkäämääni Small Luxury Hotels of the World – markkinointiketjuun. Samaan ryhmittymään kuuluvat mm Rooman Splendide Royal, Monzan Hotel de la Ville ja Luzernin Art Deco Hotel Montana.  Ryhmä on sama johon kuuluvat myös tasokkaat Helsingin helmet Haven ja Lilla Roberts.

Hotelliyöpymisten keskittämisestä voi joskus olla hyötyä – ellei tavoitteena ole vain mahdollisimman edullinen hinta.

Small Luxury Hotels kiusoittelee laatumajoituksen ja yllätysten ystävää mahdollisuudella saada omaa varaustaan parempi huone ja myöhäisempi uloskirjautuminen – jos varaustilanne ne mahdollistavat. Veloitukseton aamiainen tulee sentään muutaman yöpymisen jälkeen kuin Manulle illallinen, varaustilanteesta riippumatta.

Ampersand_20150703_14_55_17_Pro

Ampersandissa makuhermoja hivelevät yksityiskohdat alkavat jo aulasta.

Portaikkoa valaisee pohjakerroksesta ylös ulottuva ihana valaistus. Se näyttää aivan kuin Ingo Maurerin Lucellinon taikajuomapataan pudonneelta isovelisovellukselta valaisimesta Birds, birds, birds.

Ampersand_20150703_12_14_57_Pro

Ampersand_20150703_12_15_28_Pro

Se on kaunis, kaunis, kaunis.

Ampersand_20150703_15_03_10_Pro

Tästä hotellista olen varannut Deluxe Double Roomin, mutta ilokseni saammekin upgreidin DeLuxe Studioon!

Ampersand_20150702_18_36_10_Pro

Huone on kaunis ja laadukkaasti sisustettu.

Lisäksi se on moitteettoman puhdas. Mutta mikä hauska yllätys odottaakaan kylppärissä!

Ampersand_20150702_18_37_20_Pro

Kunnon amme – telkkarilla! Viihdekylppäri!

Olen kuullut että joillakin on kotonaan televisiollinen viihdevessa, mutta ekaa kertaa törmään hotellikylppärissä telkkariin.

Ampersand_20150702_20_28_59_Pro

Erillinen suihkukaappikin toki on, mutta onhan tuo ihanuus koettava.

Kun vihdoin maltan jättää ihanan huoneemme ja BBC:n laatuohjelmilla maustetun vaahtokylvyn, on kello viiden teeaika jo ohi.

Mikä olisikaan ollut englantilaisempaa kuin nauttia se täällä! Iltapäivätee on tarjolla puoli kolmesta puoli kuuteen. Ampersandin teehetket ovatkin niin suosittuja, että etukäteisvarausta suositellaan.

Näin siitäkin huolimatta, että ihan edullisimmasta päästä tuo teehetki ei ole. Vegeversion hinta on alkaen 25 puntaa, ja spesiaalimpiakin tee-elämyksiä tarjoillaan.

Ampersand_20150703_15_04_29_Pro

Ampersand_20150703_15_04_16_Pro

Ampersand_20150702_23_22_16_Pro

Aamiainen nautitaan alakerran mutkattomassa Aperossa. Kaikki tarjolla oleva on hyvää ja tuoretta. En kehtaa kuvata antimia. Syömäänhän tänne on tultu.

Alla metro mennä jytyyttää, pieni tärinä tuntuu. Seesteisissä ja eleganteissa sisätiloissa meinaa unohtaa että täällä ollaan Kensingtonin sydämessä, minuutin kävelymatkan päässä South Kensingtonin metroasemasta.

Ampersand_20150703_10_37_41_Pro

Täällä ollaan myös Lontoon upeiden museoiden vieressä. Läheltä löytyvät niin luonnonhistoriallinen, tiede– kuin Victoria & Albert Museokin. Ja niihin kaikkiin on vapaa sisäänpääsy!

Ja mikä parasta luonnonystävälle, ollaan hyvin lähellä Lontoon vihreitä keuhkoja, Hyde Parkia. Vedän trikoot jalkaani ja lähden juoksulenkille!

Kävellen Hyde Parkin sanotaan olevan viiden minuutin päässä, joten juosten sinne ehtii kahdessa.

Lontoossa kaikki on käden ja jalkojen ulottuvilla. Lontoossa on kaikki.

”Kun on kyllästynyt Lontooseen, on kyllästynyt elämään; sillä Lontoossa on kaikkea mitä elämä voi tarjota”

Ei Lontooseen voi ikinä kyllästyä. Lontoo on elämä.

❤ ❤ ❤

Kiitos että matkasit kanssani Lontooseen!

Ampersandin huonehinnat vaihtelevat ajankohdan mukaan. Elokuussa Deluxe Studion vuorokausihinta on noin 400 puntaa. Tarkemmat tiedot löydät hotellin sivustolta täältä.

 Ilahtuisin jos seuraisit retkiäni myös Facebookissa.

Kuviani löydät Instagramista ja Twitteristä.

Blogiani voit seurata myös Blogit.fi -palvelussa.

Ethän käytä kuviani ilman lupaani.

Copyright © 2016 Johanna Suomela. All rights reserved.