Lainion Snow Village -lumihotelli valloittaa myös Game of Thrones -ummikon

Kun Lapin hiihtokeskusten lyhyt talvipäivä pimenee, eikä after ski houkuta, löytyy Levin ja Ylläksen välimaastosta muutakin tekemistä. Majoitun Levillä, mutta retkireittini kulkee Lainion lumihotellin – Snow Villagen – lähettyviltä, ja päätän kurkistaa sisään. Paikka lumoaa, vaikken ymmärräkään lumihotellin Game of Thrones -teeman päälle mitään. Tule mukaani kurkistamaan miltä Snow Villagessa tänä vuonna näyttää!

En ole koskaan edes käynyt, saati yöpynyt, yhdessäkään lumihotellissa. Niinpä en tiedä lainkaan mikä perillä odottaa, kun kurvaan vuokra-autoni pitkän pikkutietaipaleen jälkeen Lainion Snow Villagen pihaan. Täällä voisi yöpyä lumihotellin sviitissä tai tavallisessa mökissä, mutta minä olen vain ohikulkumatkalla. Onneksi myös vierailijat ovat tervetulleita.

Ostan 17,50 euron hintaisen vierailulipun, ja sukellan lippumyymälän ovesta siniseen käytävään. Vaikka ulkona paukkuu tymäkkä, lähes kolmenkymmenen asteen pakkanen, sisällä vallitsee miellyttävä ”talvisää”. On muutama aste pakkasta, muttei lainkaan tuulta. Ihme kyllä liukastakaan ei ole.

Hämmästyttävä Lainion Lumihotelli – Snow Village

Snow Village LumihotelliLumihotellin yleisissä tiloissa riittää ihmeteltävää. HBO:n Game of Thrones -menestyssarjaa aktiivisesti seuraava fani saisi näistä viireistäkin paljon enemmän irti.

Olen kuikuillut sarjaa vain joskus ohimennen, eivätkä hahmot, juonesta puhumattakaan, ole tulleet tutuiksi. Juuri nyt se hiukan harmittaa.

Mutta vaikken ymmärräkään symboliikkaa ja tarinoita lumihahmojen ja jääveistosten takana, lumen ja jään fantasiamaailma ihastuttaa. Etenkin sinertävät jäärakennelmat miellyttävät silmääni.

Olisi houkuttelevaa ottaa jääbaarissa vaikka lasillinen kuplivaa, mutta se jää nyt autoillessa pelkäksi haaveeksi.

Snow Village Lumihotelli

Snow Village LumihotelliLapland Hotels -ketjuun kuuluva Lainion Snow Village rakennettiin ensimmäisen kerran Game of Thrones -teemaiseksi viime vuonna.

Kuljen ympäri hotellia huikeita rakennelmia ihastellen. Hotellin lumirakenteiden takana olevat Kurtakon veljekset aloittivat lumirakentamisen jo 2001. Tämäkin siis – niin kuin kaikki taidokas työ – on pitkän harjoittelun tulosta.

Snow Villagen jäärakennelmien jää on peräisin läheisestä Lainionjoesta. Jotta jää olisi kauniin sinertävää ja läpikuultavaa, se on viimevuotista, ja säilötty kesän yli kylmäkonteissa. Jäätä tämän rakentamiseen tarvittiin yli 350.000 kiloa, ja luntakin noin 40.000 kuutiota!

Snow Village Lumihotelli

Snow Village Lumihotelli

Snow Village Lumihotelli

SnowVillageLumihotelli1030175

Snow Villagen lumisviitit

Kävelen käytävään, jonka varrella ovat ensimmäiset lumisviitit. Odotan näkeväni muutaman Game of Thrones -teemaisen huoneen, mutta niitä onkin paljon!

Kaikkein turvallisimmalta voisi yö tuntua tässä jääsotureiden vartioimassa huoneessa?

Varsinaisia ovia tässä hotellissa ei ole, sillä jäästä veistetyt panelit antavat riittävästi yksityisyyttä makuupussinukkujille. Äänieristyskään ei taida olla mikään ongelma, sisällä hotellissa on hiirenhiljaista. Lumiseinät eristävät ääntä erinomaisesti.

Snow Village Lumisviitti

Snow Village LumisviittiSinisävyisiä sviittejä on lukuisia, erikokoisille majoittujaseurueille. On useita kahdelle henkilölle ja useampi myös perheille. Tulisikohan näissä viileissä huoneissa kaltaiselleni kylmäpyllyiselle vilukissalle yöllä kylmä?

Tuskin, sillä majoitushintaan kuuluu lämmin makuupussi. Ja jos kylmä jostain syystä oikeasti tulisi, voisi mennä nukkumaan hotellin lämpimiin tiloihin. Huonekohtaisia saniteettitiloja näissä ei tietenkään ole, mutta tuskin kukaan sellaisia näissä olosuhteissa kaipaakaan? Tämä on elämysmajoittautumista jos mikä.

Snow Village Lumisviitti

Snow Village Lumisviitti

Snow Village Lumisviitti

Snow Village LumisviittiVärivalaistuihin huoneisiin kurkistellessa tulee mieleen, että värillä on todellakin väliä. Punaisten sviittien tunnelma on tyystin toinen.

Saakohan huoneen varaava asiakas valita mielivärinsä? Tai suosikkihahmonsa? Sikäli jos sellainen on.

Snow Village Lumisviitti

Snow Village LumisviittiMonissa huoneissa tunnelma on jännittävä.

Miltäköhän mahtaisi tuntua herätä keskellä yötä siihen tunteeseen, että joku tuijottaa? Tuijottajista ei täällä ole pulaa, eivätkä kaikki hahmot näytä järin ystävällismielisiltä.

Snow Village Lumisviitti

Snow Village Lumisviitti

Snow Village Lumisviitti

Snow Village LumisviittiMutta arvaatko mikä on mielestäni koko hotellin hienoin yksityiskohta?

Se on ilman muuta tämä valtava lumiaulan kattoa kannatteleva punalehtinen vaahtera. Kierrän yllättäen eteeni ilmestyvää puuta, ihailen sitä joka suunnasta kuin se olisi elävä.

Snow Village Lumihotelli

Snow Village Lumihotelli

Snow Village LumihotelliKuura on takertunut vaahteran lehtiin.

Talvi on tullut.

Snow Village LumihotelliEn ole koskaan lumihotellissa yöpynyt, mutta tämän ensikosketuksen jälkeen tuollainen viileä elämys alkaa suorastaan houkuttaa.

Harmillista että Lappiin ei ole tänä talvena enää menoa. Mutta ensi talvena lie luvassa jotain uutta?

Jos voisi toivoa hyvältä haltijalta seuraavaksi teemaksi mitä tahansa fantasiaa maan ja taivaan väliltä, toivoisin tietysti suuresti fanittamaani Sormusten Herraa.

Sillä lohikäärmeiden ja komeiden puiden veistäminen näkyy olevan lumihotellin veistäjillä jo hienosti hallussa. 

SnowVillageLumihotelli20190125172230Lisätietoja ja linkkejä:

Lainion Snow Village sijaitsee noin 45km Leviltä Kittilän ja Kolarin suuntaan. Vierailla voi joko omatoimisesti kuten minä tein, tai järjestetyllä retkellä.

Lumikylä on avoinna päivittäin aina 21.4.2019 asti.

Vuosi sitten YLE teki jutun Lainion Lumihotellista kertoen paikan kehityshistorian, ensimmäisestä maailmoja syleilevästä päähänpistosta toteutukseen. Ihan viime vuoden tasolle yksityiskohdat eivät tänä vuonna yllä, mutta hyvältä näyttää silti. Linkki YLEn juttuun ja viimevuotisiin hotellikuviin löytyy tästä.

Snow Village -hotellin omat kotisivut löytyvät täällä.

Ethän käytä tämän artikkelin kuvia luvatta?

Copyright © 2019 Johanna Suomela.

All rights reserved.

Kiitos että luit ❤

Tykkäämistaloutta ja seurantamahdollisuuksia:

Facebook | Instagram | Twitter | Blogit