Matkamessut 2020 ja messulippuarvonta!

Tammikuuta piristävät Matkamessut ovat pian täällä! Matka & Caravan 2020 levittävät matkakuumetta ja reissuinspiraatiota 17.01.2020 – 19.01.2020.

Tänä vuonna Matkamessujen pääteemat ovat messujen partnerimaa Viro, matkailu maata pitkin ja perhematkustus.

Tallinna Raatihuoneentori

Matkamessujen partnerimaa vuonna 2020 on Viro

Viro näkyy tänä vuonna Matkamessuilla monin tavoin. Vaikka Viro on hallinnut suomalaisten tärkeimpänä matkakohteena parikymmentä vuotta, se on tarkoittanut useimmille laivamatkaa Tallinnaan ja takaisin.

Edelleen kovin harva suomalainen on tutustunut Tallinnan ulkopuoliseen tarjontaan, antanut Virolle mahdollisuuden. Se on harmi, sillä Viro on luonnonkaunis, monipuolinen ja kompakti maa, vain hiukan Sveitsiä suurempi. Viroon on helppo matkustaa, ja omatoimimatkailu Virossa onnistuu jokaiselta.

Meille messuvieraille Viro lupaakin, että messuilla käytyämme näemme maan kokonaan uusin silmin.  Matkamessujen Viron ohjelmatarjontaan pääset kurkistamaan tästä. 

Viro toivoo meidän suomalaisten ottavan ohjelmaamme ainakin seuraavaa tarjontaansa:

Kuressaare Piispanlinna

Viron saaret ja saaristolaiselämä

Tiesitkö, että Viron saaret Saarenmaa, Hiidenmaa, Muhu ja Vormsi ovat Unescon Biosfäärialueita? Unescon Biosfäärialueen statuksen saavat vain sellaiset kestävän kehityksen alueet, joilla ihmisen toiminnan ja luonnon välillä vallitsee tasapaino.

Unescon biosfäärialueita on 701 ja ne jakautuvat 124 valtion alueelle. Meillä Suomessa on kolme Unescon Biosfäärialuetta, Petkeljärven ja Patvinsuon, sekä Saaristomeren kansallispuiston alueet.

Viron suurimpaan saareen Saarenmaahan, Saarenmaan viehättävään Kuressaaren kaupunkiin, ja kolmanneksi suurimpaan saareen Muhuun olen käynyt jo ihastumassa. Koostin noista matkakokemuksista seuraavat jutut:

Seuraavaksi haluaisin nähdä Hiidenmaan, Viron toiseksi suurimman saaren. Erityisesti kiinnostavat Hiidenmaan majakat.

Viron tapahtumat ja kulttuurikaupungit

Viron tapahtumatarjonnasta Matkamessujen sivusto kertoo näin:

Viro inspiroi. Maassa järjestetään joka vuosi yli 200 festivaalia ja suurtapahtumaa raskaasta rock-musiikista elokuviin sekä taiteesta kansanperinteeseen ja urheiluun. Niiden mitä omintakeisemmat järjestämispaikat – kaupunkien ohella saaret, suot, järvenrannat ja peltoaukeat ovat jo itsessään nähtävyys. Keskiaikanostalgiasta, käsitöistä ja maalaisherkuista pitävät voivat suuntautua markkinoille, joista tunnetuimpia ovat entisen Hansaliiton jäsenkaupungeissa Tartossa, Pärnussa, Viljandissa ja Tallinnassa pidettävät Hansapäivät

Mainituista kaupungeista minulle rakkaimmaksi on tullut Pärnun ja Tarton puolivälissä sijaitseva Viljandi. Viljandissa järjestetään Hansapäivien lisäksi runsaasti muitakin kulttuuritapahtumia, kuten jokakesäiset ja suositut kansanmusiikkifestivaalit.

Linnamäellä ritarilinnoituksen raunioille rakennettua esiintymislavaa kauniimpaa konserttipaikkaa en osaa oikein edes kuvitella!

Viljandin ritarilinna

Viljandi ritarilinnan rauniot

Viljandi on rauhallinen ja vehreä kaupunki, jonka vanhan kaupungin puutalokortteleiden mukulakivikaduilla voi hetkittäin kuvitella ajan pysähtyneen. Lue lisää idyllisestä Viljandista täältä:

Muhu Padaste Alexander

Herkkusuiden Viro, White Guide Nordic -listan kokemukset

Virossa korkeatasoinen ruoka on edelleen edullisempaa kuin Suomessa. Olenkin iskenyt haarukkani White Guide Nordic -listattujen ravintoloiden mestarikokkien luomuksiin jo kuudessa listatussa ravintolassa. Suosittelen erityisesti kaikkia teitä herkkusuita kurkistamaan linkkien taakse!

Sipulitie Viro

Herkkusuille suosittelen myös käyntiä Itä-Viron Peipsijärven rannan Sipulitietä, vaikka Sipulitie ei White Guiden ravintolatarjonnalla loistakaan.

Peipsijärven rantatieltä ostimme auton takakontin täyteen meheviä sipuleita. Lue juttu täältä:

Luontomatkailijan Viro

Luontomatkailijalle Virolla on erityisen paljon tarjottavaa.

Tamme-Laurin tammi Urvaste

Tamme-Laurin tammi Urvastessa lienee Viron vanhin asukas. Tammen iäksi on arvioitu 700 vuotta.

Lohjan mahtavan Paavolan tammen innoittamana kävimme katsomassa mahdollisesti Viron vanhinta, kovia kokenutta Tamme-Laurin tammea:

Saarenmaa Koigin rame

Elämäni erikoisimpia pitkospuita pitkin tassuttelin Saarenmaalla Koigin rämeen viiden kilometrin rengasreitillä. Kaunista suolampea ympäröivän Koigin rämeen luontopolun pitkospuiden etäisin osuus on tehty vanhojen siirrettävien sotilaslentokenttien metallielementeistä!

Saarenmaalta löytyi myös tuulessa huojuvia unikkoja ja Looden tammimetsä. Lue Saarenmaan matkakokemuksistani täältä:

Saarenmaa unikkoja

Virosta löytyy myös kiehtovia luolia, ja ainakin yksi parantavaksi mainostettu lähde jota kävin testaamassa:

Merimatka Tallinna

Automatkailijan Viro

Mikäli suunnittelet autolomaa Viroon, löydät koosteen autoilukokemuksistamme artikkelistani

Tallinna pienvenesatama

Veneellä Viroon

Viroon pääsee myös merisäävarauksella omatoimisesti veneellä. Olen kirjoittanut kaksi juttua Tallinnan vanhan kaupungin satamaan suuntautuneista meriretkistämme. Miten nuo matkat onnistuivat, voi lukea täältä:

Messulippuarvonta, pääsyliput kahdelle

Arvon kaikkien kommenttinsa jättäneiden kesken Matkamessujen lahjoittaman kahden pääsylipun paketin tiistaina 14.1. kello 21.00. Kommenttikentässä pyydettävä sähköpostiosoite näkyy vain minulle, ja käytän sitä vain arvonnan voittajalle ilmoittamiseen ja sähköisten pääsylippujen toimittamiseen.

Voit halutessasi kasvattaa arvontavoittomahdollisuuttasi kommentoimalla tämän jutun jakoa myös Facebookissa sivulle Maisemaonnellinen.

Olisi kiva kuulla oletko sinä jo tutustunut Tallinnan ulkopuoliseen Viroon? Entä minkälaisia matkahaaveita sinulla on alkaneelle vuodelle?

Onnea arvontaan! 

____________________________________________________________________________________________

Muokattu 14.1.2020 kello 22.16: Liput on arvottu ja toimitettu voittajille. Kiitos osallistujille! ❤

Ethän käytä tämän sivuston kuvia luvatta?

Copyright © 2020 Johanna Suomela.

All rights reserved.

Kiitos että luit ❤ Jos tykkäsit, laita jakoon.

Maisemaonnellista voi seurata myös näissä kanavissa, tervetuloa!

Facebook | Instagram | Twitter | Blogit